Nieuws

 • Plaatsen beschikbaar

  Wegens verhuizingen zijn er plaatsen beschikbaar op verschillende dagen bij de dagopvang en alle dagen bij het peuterarrangement.
   

  Lees meer
 • Plaatsen beschikbaar dagopvang,BSO en ...

  Er zijn weer plaatsen beschikbaar bij de dagopvang, BSO en peuterarrangement.
  Peuterarrangement: alle dagen
  Ook bij de BSO hebben we plaatsen beschikbaar.  Neem direct contact op met Lizet 06-22527227 of stuur een e-mail.

  Lees meer

Facebook

 • Volg ons op Social Media:

Wie zijn wij?

Paul van Asseldonk, eigenaar en dagelijks werkzaam op het melkveebedrijf.

In 1993 heb ik samen met mijn vader een nieuw melkveebedrijf hier in de Rosmalense polder gesticht. In 1994 ben ik samen met Lizet hierbij gaan wonen. In 2009 hebben we fors uitgebreid en ingezet op automatisering en duurzaamheid. Een nieuwe moderne stal die gecertficeerd is voor de Maatlat Duurzame Veehouderij was het resultaat. Bij mij staat dierenwelzijn hoog in het vaandel. Koecomfort in de stal maken we mogelijk door roterende koeborstels, een mestrobotschuif, een drinkautomaat voor kalfjes, geïsoleerd dak en een geautomatiseerd ventilatiesysteem. Dit alles komt de gezondheid van de koe ten goede. De melkkoeien worden gemolken door melkrobots. Mijn dagelijks werk bestaat uit het verzorgen van de koeien. Ik doe mijn werk met plezier. Mijn kinderen zijn vaak buiten te vinden en helpen al vaak mee op de boerderij. 
Onze boerderij is in het bezit van het Keurmerk Zoonosen, uitgereikt door de Gezondheidsdienst voor dieren. Dit betekent dat wij op stal ook voldoen aan de eisen op het gebied van hygiene en veiligheid en dat de dieren arts regelmatig ons bedrijf bezoekt.


Lizet van Asseldonk, eigenaar en dagelijks leidinggevende van Kinderdagverblijf Het Vrolijke Koetje.

In het verleden ben ik lange tijd met plezier werkzaam geweest als adviseur studie-en beroepskeuze. In die tijd heb ik veel kinderen, jeugdigen en volwassenen begeleid op het gebied van studie-en beroepskeuze, arbeidsinpassing en leer-en gedragsproblemen. Daarna ben ik nog einige tijd werkzaam geweest in het uitzendwezen. De afgelopen jaren heb ik me meer en meer verdiept in de kinderopvang op de boerderij. Dit heeft geresulteerd in Kinderopvang Het Vrolijke Koetje. Wij zijn aangesloten bij de VAK (Verenigde Agrarische Kinderopvang). Het VAK spreekt me aan omdat het zich onderscheidt van andere opvang, door de unieke mogelijkheid tot samenwerking met het agrarisch bedrijf. Hierdoor kunnen wij een veelzijdige en natuurlijke speel-, leer-en leefomgeving bieden. In januari 2014 ben ik geslaagd voor de MBO opleiding pedagogisch medewerker. In het verleden heb ik de opleiding HBO opleiding tot studie- en beroepskeuze adviseur gevolgd. Ik vind het heerlijk om op een boerderij te wonen.

Samen hebben wij 3 kinderen: Yordi, Evy en Wesley. Wij zien dagelijks hoe onze kinderen nog iedere dag genieten van het boerenbuitenleven. Wij hebben gemerkt dat andere kinderen graag komen spelen bij ons. We zien ze genieten van de ruimte en de activiteiten die op een boerderij plaats vinden zoals bijv., kalfjes aaien, een kalfje geboren zien worden, kijken waar de melk vandaan komt, spelen met een lammetje of konijn, bloemen plukken, spelen in het gras, kijken naar de oogstwerkzaamheden of lekker rondfietsen op het erf. Daarom zijn wij blij dat we nu ook meerdere kinderen plezier kunnen laten beleven op onze boerderij.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen zich, in regelmatig contact met natuur en natuurlijke elementen, gezonder en evenwichtiger kunnen ontwikkelen dan kinderen die opgroeien in een meer versteende en verstedelijkte omgeving.

Zowel wij als onze medewerkers beschikken allen over een Verklaring Omtrent Goed Gedrag.
Bezoekers van het melkveebedrijf zoals vertegenwoordigers of voorlichters komen niet bij het kinderdagverblijf. 

 

 

Het Vrolijke Koetje | Empelsehoefweg 5 | 5247 NM Rosmalen / Den Bosch |Lizet: 06 22 52 72 27 |Evy: 06 38 49 30 52