Nieuws

 • Derde groep is gestart.

  Per 1 maart zijn wij gestart met een derde groep. We hebben nog plaaten beschikbaar. Wees er snel bij!

  Lees meer
 • Koeien en varkens juist positief voor ...

  Nog meer voordelen van lekker spelen, ravotten en ontdekken op de boerderij ! #minderastma #voorkomenvanallergieen
  Niet alleen microben beschermen tegen astma, maar ook boerendieren: varkens, koeien en katten en het melk drinken kan ook astma voorkomen.

  Lees meer

Facebook

 • Volg ons op Social Media:

Wie zijn wij?

Paul van Asseldonk, eigenaar en dagelijks werkzaam op het melkveebedrijf.

In 1993 heb ik samen met mijn vader een nieuw melkveebedrijf hier in de Rosmalense polder gesticht. In 1994 ben ik samen met Lizet hierbij gaan wonen. In 2009 hebben we fors uitgebreid en ingezet op automatisering en duurzaamheid. Een nieuwe moderne stal die gecertficeerd is voor de Maatlat Duurzame Veehouderij was het resultaat. Bij mij staat dierenwelzijn hoog in het vaandel. Koecomfort in de stal maken we mogelijk door roterende koeborstels, een mestrobotschuif, een drinkautomaat voor kalfjes, geïsoleerd dak en een geautomatiseerd ventilatiesysteem. Dit alles komt de gezondheid van de koe ten goede. De melkkoeien worden gemolken door melkrobots. Mijn dagelijks werk bestaat uit het verzorgen van de koeien. Ik doe mijn werk met plezier. Mijn kinderen zijn vaak buiten te vinden en helpen al vaak mee op de boerderij. 
Onze boerderij is in het bezit van het Keurmerk Zoonosen, uitgereikt door de Gezondheidsdienst voor dieren. Dit betekent dat wij op stal ook voldoen aan de eisen op het gebied van hygiene en veiligheid en dat de dieren arts regelmatig ons bedrijf bezoekt.

Lizet van Asseldonk, eigenaar en dagelijks leidinggevende van Kinderdagverblijf het Vrolijke Koetje.

In het verleden ben ik lange tijd met plezier werkzaam geweest als adviseur studie-en beroepskeuze. In die tijd heb ik veel kinderen, jeugdigen en volwassenen begeleid op het gebied van studie-en beroepskeuze, arbeidsinpassing en leer-en gedragsproblemen. Daarna ben ik nog einige tijd werkzaam geweest in het uitzendwezen. De afgelopen jaren heb ik me meer en meer verdiept in de kinderopvang op de boerderij. Dit heeft geresulteerd in Kinderopvang Het Vrolijke Koetje. Wij zijn aangesloten bij de VAK ( Verenigde Agrarische Kinderopvang). Het VAK spreekt me aan omdat het zich onderscheid van andere opvang, door de unieke mogelijkheid tot samenwerking met het agrarisch bedrijf. Hierdoor kunnen wij een veelzijdige en natuurlijke speel-, leer-en leefomgeving bieden. In januari 2014 ben ik geslaagd voor de MBO opleiding pedagogisch medewerker. In het verleden heb ik de opleiding HBO opleiding tot studie- en beroepskeuze adviseur gevolgd. Ik vind het heerlijk om op een boerderij te wonen.

Samen hebben wij 3 kinderen: Yordi, Evy en Wesley. Wij zien dagelijks hoe onze kinderen nog iedere dag genieten van het boerenbuitenleven. Wij hebben gemerkt dat andere kinderen graag komen spelen bij ons. We zien ze genieten van de ruimte en de activiteiten die op een boerderij plaats vinden zoals bijv., kalfjes aaien, een kalfje geboren zien worden, kijken waar de melk vandaan komt, spelen met een lammetje of konijn, bloemen plukken, spelen in het gras, kijken naar de oogstwerkzaamheden of lekker rondfietsen op het erf. Daarom zijn wij blij dat we nu ook meerdere kinderen plezier kunnen laten beleven op onze boerderij.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen zich, in regelmatig contact met natuur en natuurlijke elementen, gezonder en evenwichtiger kunnen ontwikkelen dan kinderen die opgroeien in een meer versteende en verstedelijkte omgeving.

Zowel wij als onze medewerkers beschikken allen over een Verklaring Omtrent Goed Gedrag.
Bezoekers van het melkveebedrijf zoals vertegenwoordigers of bijv. voorlichters komen niet bij het kinderdagverblijf.

 

Ons team:

Wendy van Zandvliet 

Ik zal me even voorstellen,
Ik ben Wendy van Zandvliet werk ruim drie jaar bij het het Vrolijke Koetje.
Iedere ochtend fiets ik met veel plezier naar het Vrolijke Koetje. De natuur, de rust en altijd buiten kunnen zijn met de kinderen dat is heerlijk en fijn. De ruimte die wij bieden aan de kinderen, de leuke activiteiten, de dieren, tevens het verzorgen van de dieren dat we samen met de kinderen doen dat is geweldig. Het is een prachtig en mooi gezicht hoe kinderen kunnen genieten van het buiten leven en van de koeien, en van de natuur. Lekker vies mogen worden, samen ontdekken wat er groeit en bloeit en kruipt onder de boomstammen. De wormen krijgen binnen een eigen huis een wormen hotel zoals de kinderen dat dan noemen en de bloemen en kruiden krijgen binnen ook een plekje en geregeld water zodat ze dit proces van dichtbij mee mogen maken. Het is een fijn kinderdagverblijf een goed kinderdagverblijf. We werken kind volgend wij kijken naar de behoefte van de kinderen en spelen daar op in wat erg belangrijk is. Kinderen mogen bij ons op hun eigen tempo en manier zich ontwikkelen. Ieder kind is uniek en daar staan wij voor en met een heel fijn team zijn wij een super kinderdagverblijf!

Wendy van Zandvliet

Wendy is werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op stamgroep de KalfjesMiriam Gevers


Bij deze wil ik me even voorstellen. Ik ben Miriam Gevers en woon in Schijndel. Daar woon ik samen met mijn man en twee zoontjes Milan en Tygo. Mijn hobby is paardrijden. Dit doe ik twee keer per week op een pensionstalling. Ik kan enorm genieten van het buiten zijn en om mijn kinderen op te zien groeien met dieren. Mijn kinderen zijn ook graag tussen de paarden en onze twee honden.
Ik ben werkzaam op dinsdag, woensdag en donderdag op stamgroep de Kalfjes. Ik ben hier komen werken toen we nog maar 1 groep hadden. Ik heb Het Vrolijk Koetje zien groeien naar een mooi kinderdagverblijf waar we kindvolgend werken. We kijken naar de kinderen wat ze nodig hebben en spelen daarop in. Daarbij komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod. Bij ons komen de kinderen veel buiten en groeien ze op met de dieren. De kinderen helpen ons mee om de dieren te verzorgen en leren de kinderen door vooral te doen, oftewel ervaringsgericht leren. Zowel de grotere als de kleinere kinderen kunnen op ontdekkingstocht in onze grote buitenruimte. Klimmen, klauteren, fietsen, dieren knuffelen of op ontdekking in de grote wei, het kan allemaal bij Het Vrolijke Koetje. En zijn er kinderen verdrietig dan zien we vaak dat de dieren echt troost kunnen bieden. Dieren hebben geen woorden nodig. Dat is prachtig om te zien.
Het is een prachtige plek om je kinderen naar toe te brengen. Met veel rust en ruimte kunnen de kinderen zich hier ontwikkelen en een goede basis ontwikkelen voor school. En ik help de kinderen graag mee om zich stapje voor stapje te ontwikkelen.
 
Groetjes Miriam Gevers

 

 


Efy Donkers

Ik ben Efy Donkers, 25 jaar en ik woon in 's-Hertogenbosch samen met mijn vriend Ferdy. Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op stamgroep de Koetjes.
Sinds eind augustus 2015 ben ik in dienst en heb ik stamgroep de Koetjes opgezet. Nu, anderhalf jaar later, werken we bijna iedere dag met 3 pedagogisch medewerkers en loopt de groep hartstikke goed.
 
Ik heb het erg naar mijn zin bij het Vrolijke Koetje. Door de verticale groep leren de kinderen van elkaar en hebben we alle leeftijden door elkaar.
We gaan iedere dag naar buiten, zelfs met de allerkleinsten. Zomer of winter we betrekken de natuur zoveel mogelijk bij onze dagelijkse activiteiten.
Zelf geniet ik hier ook van, vorig jaar mijn eerste modderdagen meegemaakt, wat een feest om met de kinderen van de modderglijbaan te gaan.
Maar met de koude maanden achter de rug voelen we ijs, het harde gras onder onze voeten, zien we (sommige voor het eerst) sneeuw en maken we een winterse maaltijd; wortelstamp!
Zo komen er iedere keer nieuwe thema’s aan bod en ontdekken de kinderen hierdoor elke keer wat nieuws.
Maar ook een ‘gewone’ wandeling naar de koeien, geiten, kippen en konijnen is voor de kinderen een heerlijk moment. De kleinere kinderen zitten in de rode wandelwagen en observeren de dieren. We halen een konijn uit hun hok en kunnen hem aaien. Zelf geniet ik dan ook van de rust, de dieren en het buiten zijn en je merkt dat de kinderen dit ook doen.
 
Kortom, na anderhalf jaar ben ik ook nog steeds niet uitgekeken bij het Vrolijke Koetje en geniet ik van de kinderen, dieren en het buiten zijn.
 
Groetjes Efy

Kirsten Valkis

Graag stel ik mijzelf aan u voor. Ik ben Kirsten Valkis en woon in Hedel. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ben ik werkzaam op groep De Koetjes.

Het werken op dit Agrarische kinderdagverblijf is voor mij een leuke en uitdagende baan. Want elke dag is anders! Het vele buiten zijn met de kinderen en het samen met hen op ontdekkingstocht gaan in de natuur is een feestje. De natuur en de dieren bieden zowel de kinderen als mijzelf een hoop rust. Wat bijzonder is het om spelenderwijs en op eigen tempo een kind te mogen helpen in zijn of haar ontwikkeling. We maken er elke dag een ‘feestje’ van.
 
Al jaren ben ik een actief vrijwilligster bij Stichting Jeugdwerk ‘De Molshoop’ in Hedel. Hier organiseer ik activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.
 
Tevens ben ik een paar jaar geleden drie weken in Uganda geweest om hier vrijwilligerswerk te verrichten. Gericht op mijn opleiding heb ik daar activiteiten georganiseerd en begeleid voor verschillende doelgroepen, waaronder gehandicapte kinderen. Dit was een bijzondere en soms ook een heftige ervaring.
 
Mijn hobby’s zijn zingen, lezen en creatief bezig zijn.
 
Ik hoop snel kennis met u te mogen maken.

Kirsten is werkzaam op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op stamgroep de Koetjes. 
 

Ilvy van Vugt
 
Ik wil mezelf even voorstellen. Mijn naam is Ilvy van Vugt, 26 jaar en woonachtig in Waalwijk samen met mijn vriend Davy en zoontje Sepp.
             
Ik werk op dinsdag, woensdag en donderdag met veel plezier op stamgroep de Koetjes.
 
Samen met de kinderen geniet ik van elke dag.
De natuur, de dieren en de rust om ons heen.
Iedere dag gaan wij met alle kinderen naar buiten.
De kinderen verzorgen samen met ons de dieren, zorgen dat de plantjes genoeg water krijgen en ontdekken al het moois wat ze onderweg tegen komen.
Wormen? Wat kunnen we daar allemaal mee doen?
Kijk daar loopt een spin. Waar gaat de spin heen?
Het is leuk om te zien hoe kinderen in hun eigen fantasie wereld zitten, en dat ik daar aan mag bijdragen.
Wat we buiten zien en doen kunnen wij ook mee naar binnen nemen.
We knutselen koeien, plakken kippen vol met veren en we laten zien door middel van zand en water te mengen dat je dan modder krijgt. Met eieren kunnen wij lekkere gerechten maken zoals een omelet met groenten die de kinderen zelf snijden en daarna mogen op eten.
 
Iedere dag is anders, door de verschillende activiteiten die ik met de kinderen kan en mag beleven.
 
Liefs IlvySimone van der Wiel

Mijn naam is Simone van de Wiel en ik ben 20 jaar oud. Samen met mijn broertje, zusje en ouders woon ik in Vlijmen. Ook hebben wij nog een aantal ‘’tuin’’ genootjes  zoals: kippen, schapen, paarden, geiten, vissen en een kat. De dieren geven een gezellige sfeer en het is nooit saai bij ons thuis.

In juni 2015 heb ik de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 afgerond en ben ik met erg veel plezier begonnen met werken in de kinderopvang. Ik vind het heerlijk om heel de dag bezig te kunnen zijn met kinderen en de kinderen nieuwe dingen aan te leren. Ik vind het belangrijk om de kinderen te kunnen bieden wat ze graag willen en dat de kinderen kunnen zijn wie ze willen zijn. Een kind mag kind zijn en daar help ik graag aan mee door lekker vies te worden en leuke leerzame dingen te doen. Een ontdekkend en lachend kind is toch het mooiste wat er is.
 
In het weekend ben ik vaak bezig met oppassen, paardrijden, winkelen en vooral genieten van alle leuke en mooie dingen die er gebeuren. Kinderen vermaken en de gekste dingen doen als papa en mama niet thuis zijn is natuurlijk geweldig!
Mij lijkt het geweldig om heel de dag lekker met dieren bezig te zijn en dat te kunnen combineren met de kinderen. De gehele dag in de natuur is natuurlijk een super ervaring. Uit de natuur komen zo ontzettend veel mooie dingen en je haalt er een grote inspiratie vandaan voor de kinderen. De kinderen leren de natuur kennen maar ook zichzelf en zoeken hun grenzen op. Ze weten aan het einde dan wat ze kunnen, en jij als leidster weet wat je het kind nog mag en kunt leren.
Ik hoop snel kennis met u te mogen maken.      

Simone is werkzaam op de maandag, woensdag en vrijdag op stamgroep de Koetjes.
Op de donderdag is ze werkzaam op stamgroep de Kalfjes.
Evy van Asseldonk

Bij deze wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Evy van Asseldonk en ben 20 jaar oud.
Samen met mijn ouders Paul en Lizet van Asseldonk en 2 broers  Yordi en Wesley woon ik in het woonhuis naast het kinderdagverblijf.
 
In juni 2017 heb ik met succes de opleiding Pedagogisch Medewerker afgerond. Ook heb ik bij verschillende stageadressen ervaring mogen opdoen als stagiaire en als volwaardig invalskracht.
Van jongs af aan ben ik opgegroeid tussen de dieren op de boerderij.  Ik mocht vaak mee helpen zoals kalveren melk geven en de koeien verzorgen. Koeien melken was echt een feest voor mij. Al jong stond ik met mijn vader in de (toen nog) melkput. Ook speelde ik vroeger met mijn broers in het hooi en stro van de koeien en genoot ik al als klein kind van de vogels, herten en konijnen in de polder. Ik was vaak buiten te vinden en fietste heerlijk rond op het erf. Er is en was altijd wel iets te beleven op de boerderij.  Ook nu vind ik het heerlijk om in het weekend voor de dieren van het kinderdagverblijf te zorgen.
Van jongs af aan wist ik dat ik later graag met kinderen wilde werken. Ik ben nu ook ontzettend trots op mijn ouders dat ze zo’n mooi kinderdagverblijf opgezet hebben. Ik vind het fantastisch dat de kinderen hier lekker kind kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo. Ik vind het zo ontzettend mooi om de kinderen  te zien genieten van de ruimte, rust, de dieren en de natuur van het platteland. Ik ga ook dagelijks graag even een kijkje nemen bij het kinderdagverblijf. Vanaf nu mag ik gaan werken als invalkracht bij Het Vrolijke Koetje en een bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de kinderen.  Het lijkt me heerlijk om zo mijn vak uit te kunnen gaan oefenen en de kinderen iets bij te brengen van het boerenbuitenleven. Door middel van ervaringsgericht leren steken kinderen namelijk veel op. Momenteel volg ik nogt de kopopleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Zo af en toe val ik in op het kinderdagverblijf.
  
Mijn hobby’s zijn verder nog winkelen, stappen en plezier maken met vriendinnen.

Het vrolijke Koetje | Empelsehoefweg 5 | 5247 NM Rosmalen / Den Bosch |Tel: 073-6412120 |Tel 2: 073-6443728|Mobiel: 06-22527227