Nieuws

 • Vacature

  Vacature:
  Kinderdagverblijf Het Vrolijke Koetje biedt kinderopvang op de echte boerderij waar kinderen genieten van rust, ruimte, natuur en dieren.
  Momenteel hebben wij een vacature voor een pedagogisch medewerker voor 18-27 uren.
  Wij zoeken op korte termijn iemand die:

  - uitzonderlijk goed is in de dingen die hij/zij doet en niet van
  middelmatigheid houdt;
  - flexibel is;
  - een opleiding op minimaal MBO-3/4 niveau heeft;
  - een krachtige persoonlijkheid heeft;
  - samen met collega's van KDV Het Vrolijke Koetje een succes wil maken;
  - volgens onze pedagogische visie wil werken en bereid is om
  zich daarin te ontwikkelen;
  - graag buiten is.
  Wij bieden een prettige informele werksfeer met een goed salaris en arbeidsvoorwaarden.
  Stuur je sollicitatiebrief met cv naar info@kinderopvanghetvrolijkekoetje.nl t.a.v. Lizet van Asseldonk

  Lees meer
 • Start BSO augustus 2019

  Na schooltijd heerlijk naar de boerderij. Even iemand anders zijn dan "het schoolkind"en genieten van de ruimte natuur, dieren en rust van het platteland bij  BSO Het Vrolijkke KOetje. Welk kind wil dat nu niet!
  Natuur is een rijke en door kinderen gewaardeerde speelleeromgeving die de kinderlijke ontwikkeling ondersteunt. Natuur is betekenisvol voor de onwikkeling van knderen verdient daarom een plek in de kinderlevens. En waar kun je de natuur iet prachtiger beleven dan op een echte boerderij.

  Lees meer

Facebook

 • Volg ons op Social Media:

Wie zijn wij?

Paul van Asseldonk, eigenaar en dagelijks werkzaam op het melkveebedrijf.

In 1993 heb ik samen met mijn vader een nieuw melkveebedrijf hier in de Rosmalense polder gesticht. In 1994 ben ik samen met Lizet hierbij gaan wonen. In 2009 hebben we fors uitgebreid en ingezet op automatisering en duurzaamheid. Een nieuwe moderne stal die gecertficeerd is voor de Maatlat Duurzame Veehouderij was het resultaat. Bij mij staat dierenwelzijn hoog in het vaandel. Koecomfort in de stal maken we mogelijk door roterende koeborstels, een mestrobotschuif, een drinkautomaat voor kalfjes, geïsoleerd dak en een geautomatiseerd ventilatiesysteem. Dit alles komt de gezondheid van de koe ten goede. De melkkoeien worden gemolken door melkrobots. Mijn dagelijks werk bestaat uit het verzorgen van de koeien. Ik doe mijn werk met plezier. Mijn kinderen zijn vaak buiten te vinden en helpen al vaak mee op de boerderij. 
Onze boerderij is in het bezit van het Keurmerk Zoonosen, uitgereikt door de Gezondheidsdienst voor dieren. Dit betekent dat wij op stal ook voldoen aan de eisen op het gebied van hygiene en veiligheid en dat de dieren arts regelmatig ons bedrijf bezoekt.


Lizet van Asseldonk, eigenaar en dagelijks leidinggevende van Kinderdagverblijf Het Vrolijke Koetje.

In het verleden ben ik lange tijd met plezier werkzaam geweest als adviseur studie-en beroepskeuze. In die tijd heb ik veel kinderen, jeugdigen en volwassenen begeleid op het gebied van studie-en beroepskeuze, arbeidsinpassing en leer-en gedragsproblemen. Daarna ben ik nog einige tijd werkzaam geweest in het uitzendwezen. De afgelopen jaren heb ik me meer en meer verdiept in de kinderopvang op de boerderij. Dit heeft geresulteerd in Kinderopvang Het Vrolijke Koetje. Wij zijn aangesloten bij de VAK (Verenigde Agrarische Kinderopvang). Het VAK spreekt me aan omdat het zich onderscheidt van andere opvang, door de unieke mogelijkheid tot samenwerking met het agrarisch bedrijf. Hierdoor kunnen wij een veelzijdige en natuurlijke speel-, leer-en leefomgeving bieden. In januari 2014 ben ik geslaagd voor de MBO opleiding pedagogisch medewerker. In het verleden heb ik de opleiding HBO opleiding tot studie- en beroepskeuze adviseur gevolgd. Ik vind het heerlijk om op een boerderij te wonen.

Samen hebben wij 3 kinderen: Yordi, Evy en Wesley. Wij zien dagelijks hoe onze kinderen nog iedere dag genieten van het boerenbuitenleven. Wij hebben gemerkt dat andere kinderen graag komen spelen bij ons. We zien ze genieten van de ruimte en de activiteiten die op een boerderij plaats vinden zoals bijv., kalfjes aaien, een kalfje geboren zien worden, kijken waar de melk vandaan komt, spelen met een lammetje of konijn, bloemen plukken, spelen in het gras, kijken naar de oogstwerkzaamheden of lekker rondfietsen op het erf. Daarom zijn wij blij dat we nu ook meerdere kinderen plezier kunnen laten beleven op onze boerderij.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen zich, in regelmatig contact met natuur en natuurlijke elementen, gezonder en evenwichtiger kunnen ontwikkelen dan kinderen die opgroeien in een meer versteende en verstedelijkte omgeving.

Zowel wij als onze medewerkers beschikken allen over een Verklaring Omtrent Goed Gedrag.
Bezoekers van het melkveebedrijf zoals vertegenwoordigers of voorlichters komen niet bij het kinderdagverblijf.

Europees Sociaal Fonds
Momenteel volgt het team van Het Vrolijke Koetje een implementatietraject  van Schouten & Nelissen om nog effectiever samen te werken.  Wij krijgen daarbij steun van Het Europees Sociaal Fonds. Zij financieren het project mee. Het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van werknemers staat daarbij voorop.


 

Ons team:
Miriam

Bij deze wil ik me even voorstellen. Ik ben Miriam en woon in Schijndel. Daar woon ik samen met mijn man en twee zoontjes Milan en Tygo. Mijn hobby is paardrijden. Dit doe ik twee keer per week op een pensionstalling. Ik kan enorm genieten van het buiten zijn en om mijn kinderen op te zien groeien met dieren. Mijn kinderen zijn ook graag tussen de paarden en onze twee honden.
Ik ben werkzaam op dinsdag, woensdag en donderdag op stamgroep de Kalfjes. Ik ben hier komen werken toen we nog maar 1 groep hadden. Ik heb Het Vrolijk Koetje zien groeien naar een mooi kinderdagverblijf waar we kindvolgend werken. We kijken naar de kinderen wat ze nodig hebben en spelen daarop in. Daarbij komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod. Bij ons komen de kinderen veel buiten en groeien ze op met de dieren. De kinderen helpen ons mee om de dieren te verzorgen en leren de kinderen door vooral te doen, oftewel ervaringsgericht leren. Zowel de grotere als de kleinere kinderen kunnen op ontdekkingstocht in onze grote buitenruimte. Klimmen, klauteren, fietsen, dieren knuffelen of op ontdekking in de grote wei, het kan allemaal bij Het Vrolijke Koetje. En zijn er kinderen verdrietig dan zien we vaak dat de dieren echt troost kunnen bieden. Dieren hebben geen woorden nodig. Dat is prachtig om te zien.
Het is een prachtige plek om je kinderen naar toe te brengen. Met veel rust en ruimte kunnen de kinderen zich hier ontwikkelen en een goede basis ontwikkelen voor school. En ik help de kinderen graag mee om zich stapje voor stapje te ontwikkelen.
 
Groetjes Miriam 

Miriam is werkzaam op stamgroep De Kalfjes op dinsdag, woensdag en donderdag.

Kirsten 

Graag stel ik mijzelf aan u voor. Ik ben Kirsten en woon in Hedel. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ben ik werkzaam op groep De Koetjes.

Het werken op dit Agrarische kinderdagverblijf is voor mij een leuke en uitdagende baan want elke dag is anders! Het vele buiten zijn met de kinderen en het samen met hen op ontdekkingstocht gaan in de natuur is een feestje. De natuur en de dieren bieden zowel de kinderen als mijzelf een hoop rust. Wat bijzonder is het om spelenderwijs en op eigen tempo een kind te mogen helpen in zijn of haar ontwikkeling. We maken er elke dag een ‘feestje’ van.
 
Al jaren ben ik een actief vrijwilligster bij Stichting Jeugdwerk ‘De Molshoop’ in Hedel. Hier organiseer ik activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.
 
Tevens ben ik een paar jaar geleden drie weken in Uganda geweest om hier vrijwilligerswerk te verrichten. Gericht op mijn opleiding heb ik daar activiteiten georganiseerd en begeleid voor verschillende doelgroepen, waaronder gehandicapte kinderen. Dit was een bijzondere en soms ook een heftige ervaring.
 
Mijn hobby’s zijn zingen, lezen en creatief bezig zijn.
 
Ik hoop snel kennis met u te mogen maken.

Kirsten is werkzaam op stampgroep De Koetjes op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
 

Ilvy 
 
Ik wil mezelf even voorstellen. Mijn naam is Ilvy, 26 jaar en woonachtig in Waalwijk samen met mijn vriend Davy en zoontje Sepp.
             
Ik werk op dinsdag, woensdag en donderdag met veel plezier op stamgroep De Koetjes.
 
Samen met de kinderen geniet ik van elke dag.
De natuur, de dieren en de rust om ons heen.
Iedere dag gaan wij met alle kinderen naar buiten.
De kinderen verzorgen samen met ons de dieren, zorgen dat de plantjes genoeg water krijgen en ontdekken al het moois wat ze onderweg tegen komen.
Wormen? Wat kunnen we daar allemaal mee doen?
Kijk daar loopt een spin. Waar gaat de spin heen?
Het is leuk om te zien hoe kinderen in hun eigen fantasie wereld zitten en dat ik daar aan mag bijdragen.
Wat we buiten zien en doen kunnen wij ook mee naar binnen nemen.
We knutselen koeien, plakken kippen vol met veren en we laten zien door middel van zand en water te mengen dat je dan modder krijgt. Met eieren kunnen wij lekkere gerechten maken zoals een omelet met groenten die de kinderen zelf snijden en daarna mogen op eten.
 
Iedere dag is anders, door de verschillende activiteiten die ik met de kinderen kan en mag beleven.
 
Liefs Ilvy


Evy

Bij deze wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Evy en ik ben 20 jaar oud.
Samen met mijn ouders Paul en Lizet van Asseldonk en twee broers Yordi en Wesley woon ik in het woonhuis naast het kinderdagverblijf.
 
In juni 2017 heb ik met succes de opleiding Pedagogisch Medewerker afgerond. Ook heb ik bij verschillende stageadressen ervaring mogen opdoen als stagiaire en als volwaardig invalskracht.
Van jongs af aan ben ik opgegroeid tussen de dieren op de boerderij. Ik mocht vaak mee helpen zoals kalveren melk geven en de koeien verzorgen. Koeien melken was echt een feest voor mij. Al jong stond ik met mijn vader in de (toen nog) melkput. Ook speelde ik vroeger met mijn broers in het hooi en stro van de koeien en genoot ik al als klein kind van de vogels, herten en konijnen in de polder. Ik was vaak buiten te vinden en fietste heerlijk rond op het erf. Er is en was altijd wel iets te beleven op de boerderij. Ook nu vind ik het heerlijk om in het weekend voor de dieren van het kinderdagverblijf te zorgen.
Van jongs af aan wist ik dat ik later graag met kinderen wilde werken. Ik ben nu ook ontzettend trots op mijn ouders dat ze zo’n mooi kinderdagverblijf opgezet hebben. Ik vind het fantastisch dat de kinderen hier lekker kind kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo. Ik vind het zo ontzettend mooi om de kinderen te zien genieten van de ruimte, rust, de dieren en de natuur van het platteland. Ik ga ook dagelijks graag even een kijkje nemen bij het kinderdagverblijf. Vanaf nu mag ik gaan werken als invalkracht bij Het Vrolijke Koetje en een bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de kinderen. Het lijkt me heerlijk om zo mijn vak uit te kunnen gaan oefenen en de kinderen iets bij te brengen van het boerenbuitenleven. Door middel van ervaringsgericht leren steken kinderen namelijk veel op. Momenteel volg ik nog de kopopleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Zo af en toe val ik in op het kinderdagverblijf.
 

Jasmijn

Hallo allemaal,

Bij deze wil ik mijzelf graag even voorstellen.Mijn naam is Jasmijn. Ik ben 26 jaar en ik woon in Waalwijk. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om een stuk te wandelen of te fietsen. Maar ook met een dagje winkelen met vriendinnen kun je mij blij maken. In 2011 heb ik mijn opleiding SPW3 behaald, en ben ik gaan werken bij een grote kinderopvang organisatie. Door het werken op verschillende groepen, met kinderen in verschillende leeftijden heb ik veel ervaring opgedaan.Helaas wegens de crisis werden de uren die ik kon werken minder. Na 4 jaar heb ik moeten beslissen om ander werk te gaan verrichten. Gelukkig trok de vraag naar personeel binnen de kinderopvang na een tijdje weer aan en kan ik gelukkig weer werken in de kinderopvang. Dit is toch wat ik het liefste doe. Vooral de combinatie van kinderen en de natuur spreekt mij erg aan. Ik ben blij dat ik een steentje mag gaan bijdragen aan de ontwikkeling en ontdekkingen van jullie kinderen.

Graag tot snel !

Jasmijn is werkzaam op stamgroep De Lammetjes op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag


Jilde

Hallo allemaal!! 
 
Ik ben Jilde en ben 27 jaar.
Onlangs ben ik verhuisd naar het mooie Brabant.
Hier ben ik gaan samenwonen met mijn vriend in Heeswijk.
Hiervoor woonde ik in een klein dorpje Boskamp, dit ligt tussen Deventer en Zwolle.
Ik heb 7 jaar met veel plezier bij een kinderdagverblijf gewerkt.
Nu kom ik bij het vrolijke koetje werken en daar heb ik heel veel zin in!
Een nieuwe uitdaging en heerlijk in de gezonde buitenlucht zijn samen met de kinderen. De dieren en de ruimte om te spelen is toch geweldig voor de kinderen!
Het lijkt me genieten om in deze mooie omgeving de kinderen elke dag een stap verder te helpen in hun ontwikkeling.
 
Tot snel bij het Vrolijke koetje!

Groetjes Jilde

Jilde is werkzaam op stamgroep De Kalfjes op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.


Elke
 
Hallo allemaal, 
Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Elke, ik ben 31 jaar oud en ik woon in Sint-Oedenrode. Vanaf april ga ik bij Het Vrolijke Koetje werken en ik heb er super veel zin in. Het werken met kinderen vind ik fantastisch en helemaal op een boerderij. Ik ben een echt buitenmens en een dierenliefhebber een betere combinatie kun je niet hebben. Daarom ben ik ook heel blij en dankbaar dat ik hier aan het werk mag en de uitdaging aan mag gaan. 
Mijn hobby's zijn wandelen, een dagje weg met vriendinnen, reizen en tijd doorbrengen met mijn familie. Nadat ik even uit de kinderopvang ben geweest heb ik er weer super veel zin in en ga ik met frisse moed hier aan de slag in april 2018.

Elke is werkzaam op stamgroep De Koetjes op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.


Daphne

Ik ben Daphne, en ik woon samen met mijn vriend Yrjo  en onze 2 kindjes Bloom en Loet in Oss.
13 jaar geleden ben ik begonnen met werken in de kinderopvang en geniet nog steeds elke dag van die blije gezichtjes. Die ontwikkeling van 0 tot 4 blijft zo bijzonder.
Wat me zo aanspreekt aan werken bij Het Vrolijke Koetje is toch wel de afwisseling van het werken met kinderen en dieren, kinderen beleven zo veel plezier aan de omgang met de dieren, Ook het buitenleven speelt een belangrijke rol er is niets zo leuk als de kinderen te zien genieten van het buiten zijn.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga en tennis en gaan we in de vakanties graag kamperen. We gaan graag naar een boerencamping waar de kinderen kunnen kennis maken met de dieren en het boerderij leven.
Ook ben ik actief bezig met het organiseren van leuke activiteiten voor de buurtkinderen en op de school waar mijn dochter zit.
Mijn eigen kind zit ook op een agrarisch kinderdagverblijf dus ik ervaar de meerwaarde zelf ook in mijn gezin.

Daphne is werkzaam op stamgroep De Lammetjes op maandag en donderdag.


Carola 
 
Graag stel ik mijzelf aan u voor. Ik ben Carola, 36 jaar en kom uit Rosmalen. Hier woon ik samen met mijn man Patrick en dochter Anna van 4 maanden oud. Mijn hobby's zijn wandelen, fietsen en winkelen. Ik geniet graag van de mooie natuur. Ik heb 18 jaar op een kinderdagverblijf in Vianen gewerkt maar vanwege de reistijd op zoek gegaan naar een baan in Rosmalen.
 
Ik werk op de maandag, woensdag  en donderdag bij De Kalfjes. Met de kinderen het buitenleven en de dieren te ervaren en ontdekken. Samen genieten en plezier hebben van buiten spelen, de dieren, de rust en ruimte. Geweldig voor de kinderen om zich hier te kunnen ontwikkelen en ik ze hierbij mag begeleiden en stimuleren.
 
Ik hoop u snel te zien en te spreken bij het Vrolijke Koetje.

Carola is werkzaam op stamgroep De Kalfjes op maandag, woensdag en donderdag.


 

Het Vrolijke Koetje | Empelsehoefweg 5 | 5247 NM Rosmalen / Den Bosch |Tel: 073-6412120 |Tel 2: 073-6443728|Mobiel: 06-22527227