Nieuws

 • Start BSO augustus 2019

  Na schooltijd heerlijk naar de boerderij. Even iemand anders zijn dan "het schoolkind"en genieten van de ruimte natuur, dieren en rust van het platteland bij  BSO Het Vrolijkke KOetje. Welk kind wil dat nu niet!
  Natuur is een rijke en door kinderen gewaardeerde speelleeromgeving die de kinderlijke ontwikkeling ondersteunt. Natuur is betekenisvol voor de onwikkeling van knderen verdient daarom een plek in de kinderlevens. En waar kun je de natuur iet prachtiger beleven dan op een echte boerderij.

  Lees meer
 • Baby-specialisten

  Een aantal van onze pedagogisch medewerkers zijn gestart met de opleiding tot baby-specialist volgens de VAK visie.
  Binnenkort hebben wij dus baby-speicialisten in huis! 

  Lees meer

Facebook

 • Volg ons op Social Media:

BSO

BSO   4 tot 12 jaar

Na schooltijd heerlijk naar de boerderij. Even iemand anders zijn dan "het schoolkind"en genieten van de ruimte natuur, dieren en rust van het platteland bij  BSO Het Vrolijke Koetje. Welk kind wil dat nu niet!
Natuur is een rijke en door kinderen gewaardeerde speelleeromgeving die de kinderlijke ontwikkeling ondersteunt. Natuur is betekenisvol voor de onwikkeling van knderen verdient daarom een plek in de kinderlevens. En waar kun je de natuur iet prachtiger beleven dan op een echte boerderij.

De BSO ruimte binnen
De BSO ruimte zal uitnodigend worden met veel daglicht. Een BSO waar de kinderen in staat worden gesteld om in contact te staan met het buiten en de dieren is een van de kernpunten geweest voor het ontwerp.  Kindvriendelijk, veilig, comfortabel met een agrarische uitstraling en huiselijke sfeer. Gezien de  groene pedagogische visie van onze opvang vinden wij het vanzelfsprekend dat er aandacht en gelegenheid is voor het naar binnen halen van de natuur..

De BSO tuin.
Er komt een grote BSO tuin. Aansluitend is de weide voor de dieren, zodat de kinderen meteen daarmee in contact staan. Alpaca's, geiten, konijnen, kippen en cavia's zullen in deze dieren weide gaan verblijven. Uiteraard wordt er bekeken of we eventueel nog andere dieren kunnen plaatsen  (we denken aan een varkentje of pony). Het bezoek aan de boerderij is ook een van de belangrijke activiteiten. Onze BSO tuin wordt een grote groene buitenruimte met genoeg mogelijkheden om kinderen zelf het spel te laten maken. Een tuin waar oneinig veel speel plezier wordt beleefd met uidagende vrijheid, kinderen kunnen spelen met wat de natuur hun biedt. Een tuin waar kinderen fantaseren, genieten, lekker bewegen en bezig zijn na een dag op school. Uit onderzoek is gebleken als kinderen na school in de natuur verblijven ze weer fris en fruitig thuis komen. Ze blijken tevredener en geconcentreerder te zijn. 

Practische zaken
De kinderen worden opgehaald bij de scholen in de omliggende omgeving met een busje.
De scholen waar we de kinderen ophalen zijn de scholen in de Groote Wielen, de scholen in Empel, De Hobbit en de Terp. Ook in Maren Kessel gaan we de kinderen ophalen op de baisschool.St. Antonius.

Indien u interesse hebt kunt u het contact formulier invullen en mailen. Wij nemen dan contact op met u.Ook kunt u Lizet bellen voor meer informatie: 06-22527227.


De verschillende arrangementen zijn:

51 weken  inclusief vervoer van school naar de kinderopvang)
Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2019  €7,52  voor afname van 51 weken per jaar.
De werkelijke kosten worden bepaald door het uurtarief maal eindtijd school tot 18.30 uur, dan krijgt u het bedrag per dag keer 40 school weken. Plus 11 hele dagen opvang in de vakanties (uurtarief maal 11, dat is € 82.75 per dag). Deze twee bedragen worden bij elkaar opgeteld en  worden omgerekend in een  maandtarief dat in rekening wordt gebracht.
Indien u zelf op vakantie bent kunt u de dagen uiteraard in overleg met de planner op andere dagen inzetten in de vakanties of op de studiedagen.
 
40 basisschoolweken inclusief vervoer van school naar de kinderopvang
De 40 basisschoolweken opvang is vooral bedoeld voor ouders met een baan in bijvoorbeeld het  onderwijs en ouders die in de vakanties zelf opvang regelen. U neemt dan 40 basisschoolweken opvang per jaar af en geen vakantieopvang. Mocht u toch graag  gebruik willen maken van vakantieopvang dan kan dat door aanschaf  van een extra losse dag.
Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2019  €7.60 voor afname van 40 basisschoolweken per jaar. De werkelijke kosten worden bepaald door het uurtarief maal eindtijd school tot 18.30 uur. Uitkomst van dit bedrag dan x 40 basisschoolweken. Dit wordt omgerekend in een maandtarief dat in rekening wordt gebracht en waarvoor u maandelijks een factuur ontvangt- verspreid over 12 maanden- ongeacht of u in de betreffende maand opvang geniet.
 
11 weken basisschool vakantieweken ( eigen vervoer)
Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2019 voor afname van 11 basisschool vakantieweken per jaar.  De werkelijke kosten worden bepaald door het uurtarief  €8.10 maal  11 dat is € 89.10 per dag x 11 basisschool vakantieweken. Dit wordt omgerekend in een maandtarief dat in rekening  wordt gebracht en waarvoor u  maandelijks een factuur ontvang verspreid over 12 maanden  ongeacht of  u in de betreffende maand opvang geniet.
 
Studie dagen ( eigen vervoer)
Studiedagen worden tegen betaling van de uur prijs volgens afgesproken arrangementcontract berekend. Deze dag wordt de maand erna op de factuur bijgeschreven.  Vooraf overleggen met de planner van Het Vrolijke Koetje of het mogelijk is om uw kind te plaatsen op die dag. Wij stellen het op prijs dat u de studiedagen voor aanvang van het nieuwe schooljaar meldt zodat wij voor passende opvang kunnen zorgen.
 
Extra losse dag
Als u een keertje opvang nodig heeft dan is dat mogelijk, afhankelijk van de beroepskracht-kind ratio. Wij spreken van extra dagopvang als deze opvang niet op contractbasis is ingekocht. Vooraf overleggen met de planner van Het Vrolijke Koetje of het mogelijk is om uw kind te plaatsen op die dag.
Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2019 € 8.55 voor afname per dag of dagdeel of afhankelijk  van eindtijd school tot 18.30 uur. 
 
Onderstaande geldt voor alle pakketten 
U kunt u kind ophalen van 16.30 u tot 18.30 u
Alle kinderen worden opgehaald bij de betreffende basisschool door vervoer van kinderopvang Het Vrolijke Koetje. Dit gebeurt door medewerkers van Het Vrolijke Koetje.
Mocht uw kind incidenteel niet door ons vervoer op de basisschool worden opgehaald, te denken valt aan ziekte, een activiteit op school et. Dan verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk/uiterlijk dezelfde dag voor 9.30 uur door te geven via de ouderlogin van Het Vrolijke koetje. Zodat zij de betreffende medewerker kunnen instrueren.
Nablijven en extra taken op school kunnen niet uitgevoerd worden tijdens opvangdagen. Onnodige ritten die volgen na het niet afmelden of het niet aanwezig zijn op de afgesproken plek, worden na twee keer verzuim inrekening gebracht. De kosten hiervoor zijn € 25.00 per daarop volgende rit.
 
VSO van 4 tot 12 jaar.
Voorschoolse opvang wordt eveneens vastgelegd in de plaatsingsovereenkomst tegen het zelfde uurtarief als het afgesproken arrangement.  Mogelijk is van 7.00- 8.30 u.
 
Andere mogelijkheden  in overleg
Indien u nog andere dagdelen af wenst te nemen bijv. in vakanties of tijdens studiedagen is dat mogelijk in overleg tegen het zelfde uurtarief.
 

Het vrolijke Koetje | Empelsehoefweg 5 | 5247 NM Rosmalen / Den Bosch |Tel: 073-6412120 |Tel 2: 073-6443728|Mobiel: 06-22527227