Nieuws

 • Plaatsen beschikbaar

  Wegens verhuizingen zijn er plaatsen beschikbaar op verschillende dagen bij de dagopvang en alle dagen bij het peuterarrangement.
   

  Lees meer
 • Plaatsen beschikbaar dagopvang,BSO en ...

  Er zijn weer plaatsen beschikbaar bij de dagopvang, BSO en peuterarrangement.
  Peuterarrangement: alle dagen
  Ook bij de BSO hebben we plaatsen beschikbaar.  Neem direct contact op met Lizet 06-22527227 of stuur een e-mail.

  Lees meer

Facebook

 • Volg ons op Social Media:

BSO 4 tot en met 13 jaar

Vakantieopvang bij Het Vrolijke Koetje. Ja super leuk! Ook als je niet bij Het Vrolijke Koetje op de BSO zit kun je tijdens vakanties komens spelen. Wij bieden een vakantieprogramma vol avontuur, lekker veel buiten, dieren verzorgen en knuffelen, boerderij activitieten, struinen, ontdekken, dansen, sporten, knutselen, koken, klimmen enz. Onze BSO is gelegen op het plateland midden in de natuur en voelt aan als een echte vakantie op de boerderij!


BSO 4 tot en met 13 jaar

Na schooltijd heerlijk naar de boerderij. Even iemand anders zijn dan "het schoolkind" en genieten van de ruimte, natuur, dieren en rust van het platteland bij BSO Het Vrolijke Koetje. Welk kind wil dat nu niet!

Natuur is een rijke en door kinderen gewaardeerde speel-leeromgeving die de ontwikkeling ondersteunt. Natuur is betekenisvol voor de onwikkeling van kinderen en verdient daarom een plek in de kinderlevens. En waar kun je de natuur prachtiger beleven dan op een echte boerderij? Wij zorgen voor verschillende leuke activiteiten en voor ontspanning en plezier na een lange schooldag. De kinderen mogen kiezen of ze mee doen met de activiteiten die aangeboden worden of liever vrij willen spelen. Er zijn wel vaste momenten waarbij de kinderen in vaste basisgroepen bij elkaar komen om even iets te drinken of te eten na school. Uiteraard behoren ook uitstapjes, vooral in de vakanties, tot de mogelijkheden. Wij gaan bekijken in welke vorm wij dit gaan gieten.Leeftijdsgroepen

Ons dagverblijf bestaat uit 2 basisgroepen: Te weten de Hooizolder en de Weidevogels.
 
De groepsnamen zijn Weidevogels (eerste verdieping) en Hooizolder (tweede verdieping). Dit is duidelijk voor ieder kind, blijkt uit de praktijk. Naast de deuren van de groepsruimte hangt een foto met de afbeeldingen van Weidevogels en een Hooizolder. Zo ziet ieder kind duidelijk waar de ruimte is en in welke ruimte het zich bevindt.
 
Leeftijden splitsen: We hebben ervoor gekozen om de BSO te  splitsen op basis van leeftijd. Bij de groep De Weidevogels zijn het voornamelijk  de 4 t/m 6  jarigen op groep De Hooizolder zullen voornamelijk 7 t/m 12 jarigen te vinden zijn.
 
We zijn tot deze keuze gekomen door ons af te vragen Wat heef een BSO kind nodig?
 4-6 jarigen Bij kleuters is rollenspel nog heel erg belangrijk. Fantasie en werkelijkheid lopen vaak nog door elkaar. Ook zijn ze nog volop bezig met het ontdekken van hun eigen emoties en die van een ander. Het inlevingsvermogen (empathie) is in ontwikkeling en waarden en normen beginnen zich nog maar net te ontwikkelen. Spel ontwikkelt zich van functioneel naar constructiever en coöperatiever spel. Tevens is dit de groep kinderen die net kennis maken met school wat een grote levensverandering is. Voor deze kinderen hebben we besloten dat zij groep De Weidevogels zullen zijn.
 
7-12 jarigen Vriendschappen en wederzijds vertrouwen worden steeds belangrijker. Met hun toenemende onafhankelijkheid en het vormen van een eigen mening gaan ze zich meer verdiepen in de bedoeling achter de regels en het gedrag van anderen. De identiteit en het zelfbeeld wordt meer ontwikkeld en meer gedifferentieerd. De groep is een belangrijk middel om zichzelf te leren kennen en verder te ontwikkelen. Met de identiteitsontwikkeling neemt de behoefte aan zelfstandigheid, privacy, een eigen mening en verantwoordelijkheid toe.
Wij kijken goed waar een kind aan toe is. Het kan dus zijn dat een 6 jarig kind er eerder aan toe is om naar de Hooizolder te gaan of bijv. dat een 7 jarig kind nog niet er aan toe is om nar de Hooizolder te gaan.  Hier houden wij dan rekening mee.
 
Op de woensdagen en vrijdagen zitten de leeftijden van 4 tot en met 13 jaar  nu nog bij elkaar. Het werken met basisgroepen waar kinderen van de leeftijden van 4 tot 12/13 jaar bij elkaar zitten biedt ook soms voordelen op pedagogisch gebied. Zo komen kinderen in contact met kinderen van verschillende leeftijden, dat positieve invloed heeft op hun sociale ontwikkeling.

De BSO ruimte binnen

De BSO ruimte zal uitnodigend worden met veel daglicht. Een BSO waar de kinderen in staat worden gesteld om in contact te staan met buiten en de dieren is een van de kernpunten geweest voor het ontwerp. Kindvriendelijk, veilig, comfortabel met een agrarische uitstraling en huiselijke sfeer. Gezien de groene pedagogische visie van onze opvang vinden wij het vanzelfsprekend dat er aandacht en gelegenheid is voor het naar binnen halen van de natuur.
 

De BSO tuin

Er komt een grote BSO tuin. Aansluitend is de weide voor de dieren, zodat de kinderen meteen daarmee in contact staan. Alpaca's, geiten, konijnen, kippen, een pony en cavia's zullen in deze dieren weide gaan verblijven. Het bezoek aan de boerderij is ook een van de belangrijke activiteiten. Onze BSO tuin wordt een grote groene buitenruimte met genoeg mogelijkheden om kinderen zelf het spel te laten maken. Een tuin waar oneinig veel speel plezier wordt beleefd met uitdagende vrijheid, kinderen kunnen spelen met wat de natuur hen biedt. Een tuin waar kinderen fantaseren, genieten, lekker bewegen en bezig zijn na een dag op school. Uit onderzoek is gebleken dat als kinderen na school in de natuur verblijven ze weer fris en fruitig thuiskomen. Ze blijken tevredener en geconcentreerder te zijn.

Praktische zaken

De kinderen worden opgehaald bij de scholen in de omliggende omgeving met een busje.
De scholen waar we de kinderen ophalen zijn de scholen in de Groote Wielen,de scholen in Empel, Kindcentrum De Hobbit en Kindcentrum De Terp. Ook in Maren Kessel gaan we de kinderen ophalen op de baisschool.St. Antonius.

Indien u interesse hebt kunt u het contact formulier invullen en mailen. Wij nemen dan contact op met u. Ook kunt u Lizet bellen voor meer informatie: 06-22527227.

 

De verschillende arrangementen zijn:

51 weken (inclusief vervoer van school naar de kinderopvang)

Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2024  € 9,73  voor afname van 51 weken per jaar.
De werkelijke kosten worden bepaald door het uurtarief keer eindtijd school tot 18.30 uur, dan krijgt u het bedrag per dag keer 40 schoolweken. Plus 11 hele dagen opvang in de vakanties (uurtarief maal 11, dat is € 107,03) per dag). Deze twee bedragen worden bij elkaar opgeteld en  worden omgerekend in een maandtarief dat in rekening wordt gebracht.
Indien u zelf op vakantie bent kunt u de dagen uiteraard in overleg met de planner in andere dagen inzetten in de vakanties of op de studiedagen.
 

40 basisschoolweken (inclusief vervoer van school naar de kinderopvang)

De 40 basisschoolweken opvang is vooral bedoeld voor ouders met een baan in bijvoorbeeld het  onderwijs en ouders die in de vakanties zelf opvang regelen. U neemt dan 40 basisschoolweken opvang per jaar af en geen vakantieopvang. Mocht u toch graag gebruik willen maken van vakantieopvang dan kan dat door aanschaf  van een extra losse dag.
Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2024  € 9,84 voor afname van 40 basisschoolweken per jaar. De werkelijke kosten worden bepaald door het uurtarief maal eindtijd school tot 18.30 uur. Uitkomst van dit bedrag dan keer 40 basisschoolweken. Dit wordt omgerekend in een maandtarief dat in rekening wordt gebracht en waarvoor u maandelijks een factuur ontvangt- verspreid over 12 maanden- ongeacht of u in de betreffende maand opvang geniet.


 

11 weken basisschool vakantieweken (eigen vervoer)

Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2024 voor afname van 11 basisschool vakantieweken per jaar.  U kunt deze dagen op andere dagen in de schoolvakanties inzetten of op studiedagen.De werkelijke kosten worden bepaald door het uurtarief  € 10,50 keer 11 dat is
€ 115,50 per dag x 11 basisschool vakantieweken. Dit wordt omgerekend in een maandtarief dat in rekening wordt gebracht en waarvoor u maandelijks een factuur ontvangt verspreid over 12 maanden ongeacht of u in de betreffende maand opvang geniet.
 

Studie dagen (eigen vervoer)

Studiedagen worden tegen betaling van de uurprijs volgens afgesproken arrangementcontract berekend. Deze dag wordt de maand erna op de factuur bijgeschreven. Vooraf overleggen met de planner van Het Vrolijke Koetje of het mogelijk is om uw kind te plaatsen op die dag. Wij stellen het op prijs dat u de studiedagen voor aanvang van het nieuwe schooljaar meldt zodat wij voor passende opvang kunnen zorgen.
 

Extra losse dag

Als u een keertje opvang nodig heeft dan is dat mogelijk, afhankelijk van de beroepskracht-kind ratio. Wij spreken van extra dagopvang als deze opvang niet op contractbasis is ingekocht. Vooraf overleggen met de planner van Het Vrolijke Koetje of het mogelijk is om uw kind te plaatsen op die dag.
Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2024  € 11,02 voor afname per dag of dagdeel of afhankelijk van eindtijd school tot 18.30 uur.


 

Onderstaande geldt voor alle pakketten

U kunt uw kind ophalen van 16.30 u tot 18.30 u.
Alle kinderen worden opgehaald bij de betreffende basisschool door vervoer van kinderopvang Het Vrolijke Koetje. Dit gebeurt door medewerkers van Het Vrolijke Koetje.
Mocht uw kind incidenteel niet door ons vervoer op de basisschool worden opgehaald, te denken valt aan ziekte, een activiteit op school etc. dan verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk/uiterlijk dezelfde dag voor 9.30 uur door te geven via de ouderlogin van Het Vrolijke Koetje. Zodat zij de betreffende medewerker kunnen instrueren.

Nablijven en extra taken op school kunnen niet uitgevoerd worden tijdens opvangdagen. Onnodige ritten die volgen na het niet afmelden of het niet aanwezig zijn op de afgesproken plek, worden na twee keer verzuim in rekening gebracht. De kosten hiervoor zijn € 25.00 per daarop volgende rit.

 

Andere mogelijkheden in overleg

Indien u nog andere dagdelen af wenst te nemen bijv. in vakanties of tijdens studiedagen is dat mogelijk in overleg tegen hetzelfde uurtarief in combinatie met de arrangementen.

Het Vrolijke Koetje | Empelsehoefweg 5 | 5247 NM Rosmalen / Den Bosch |Lizet: 06 22 52 72 27 |Evy: 06 38 49 30 52