Nieuws

 • Plaatsen beschikbaar

  Wegens verhuizingen zijn er plaatsen beschikbaar op verschillende dagen bij de dagopvang en alle dagen bij het peuterarrangement.
   

  Lees meer
 • Plaatsen beschikbaar dagopvang,BSO en ...

  Er zijn weer plaatsen beschikbaar bij de dagopvang, BSO en peuterarrangement.
  Peuterarrangement: alle dagen
  Ook bij de BSO hebben we plaatsen beschikbaar.  Neem direct contact op met Lizet 06-22527227 of stuur een e-mail.

  Lees meer

Facebook

 • Volg ons op Social Media:

Peuter arrangement 2-4 jaar

 

Vanaf 24 augustus 2020 is er  op maandag t/m vrijdag peuteropvang voor kinderen vanaf 2 jaar. Er kunnen maximaal 16 kinderen per dagdeel worden opgevangen van 8.15-12.45 u. 

De peuteropvang valt onder de wet kinderopvang. Dit betekent dat u als ouder/verzorger de kosten kunt indienen bij de belastingdienst/toeslagen.


Samen spelen is samen leren 

Ieder kind heeft zijn of haar eigen talenten. Bij de peutergroep  staat het spelenderwijs ontwikkelen van ieders talent dan ook centraal. De ervaren pedagogisch medewerkers van kinderopvang Het Vrolijke Koejte zorgen voor een geborgen maar avontuurllijke peutergroep. Op een speelse manier worden ze uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de basisschool. Ze maken hierdoor alvast kennis met een grotere wereld.

Groene pedagogiek

Wij volgen de peuters in hun spel en ontwikkeling op lichamelijk, sociaal, emotioneel, motorisch en cognitief gebied. Dit doen wij door zo min mogelijk op de klok te kijken en zoveel mogelijk naar buiten te gaan.

Wij geven peuters zowel letterlijk als figuurlijk de ruimte om zich binnen de peutergroep te ontwikkelen op hun eigen tempo. Wij kijken zowel naar het groepsverband als naar wat ieder kind individueel nodig heeft om zich langzaam voor te bereiden op de basisschool.

Verenigde Agrarische Kinderopvang.

Binnen de peutergroepen wordt het pedagogisch handboek van de VAK (Vereniging Agrarische Kinderopvang) gehanteerd. De pedagogische visie van een een kinderopvang is bepalend voor hoe kinderen benaderd worden. Het is voor ouders(s) daarom belangrijk om te kijken of de visie van de peutergroep aansluit bij de eigen visie over de opvoeding en ontwikkeling van zijn/haar peuter.

Wij dragen onze pedagogische visie uit door:

 • ieder kind onvoorwaardelijk te accepteren;

 • ons te verplaatsen in hun belevingswereld;

 • zelf het goede voorbeeld te geven;

 • hun eigen initiatieven te stimuleren;

 • goed te observeren waar hun behoeften liggen;

 • zelf laten ontdekken en zelf laten doen;

 • diverse activiteiten aan te bieden;

 • respect te hebben voor elkaar, de natuur en de wereld om ons heen.

 

Dagprogramma

Uw kind is welkom vanaf 8.15 u. Samen met uw kind nemen wij van u afscheid.
Als alle peuters binnen zijn, gaan we aan tafel om fruit te eten. In een kringetje besteden we aandacht aan het actuele thema. Door een 'spannende mand' en een boekje dat daarbij wordt voorgelezen, stimuleren we de taalontwikkeling. Passend bij het thema bieden we een activiteit aan, binnen of buiten (alles wat we buiten kunnen doen doen we buiten). De peuters worden gestimuleerd om hieraan deel te nemen, maar niet verplicht. De peuters die niet meedoen, kunnen vrij spelen of worden begeleid met een puzzel of een spelletje. Tussendoor vindt er een plas- en verschoningsronde plaats.  En, zou het de peuters lukken om zelf hun overalletje en laarsjes aan te trekken? Buiten is er in ieder geval veel voor ze te ontdekken: lekker spelen/ ontdekken in de grote buitenruimte, dieren knuffelen en voeren. Ook ontbreekt een bezoekje aan de koeien niet. Op de boerderij is veel te ontdekken. Het belevend en ervarend leren staat centraal.

We volgen de kinderen in hun interesses maar zeker ook in hun biologisch ritme. Een afwisseling van spelen, eten en rusten zorgt voor een goede flow. Bij de peuters hebben we gemerkt dat samen lunchen  zorgt voor een goede afwisseling en dus beter past binnen onze visie. Samen bereiden en eten we een gezonde broodmaaltijd, met eieren die de kinderen zelf geraapt hebben en in het oogst seizoen fruit en groente uit eigen moestuin. Samen lunchen zorgt bovendien voor verbinding op de groep en oefenen de kinderen allerlei sociale vaardigheden. Dus we lunchen ook samen.
anaf 12.30 u kunnen de kinderen opgehaald worden.

 

Tarief  2023

Peuterarrangement  uurtarief  2023 € 8,97 (8 uren) en €10,62 bij 1 ochtend of meerdere uren.

De peuteropvang valt onder de wet kinderopvang. Dit betekent dat u als ouder/verzorger de kosten kunt indienen bij de belastingdienst/toeslagen.

Inschrijven via het kopje "Contact" op deze website.
U bent uiteraard van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding.


 

Het Vrolijke Koetje | Empelsehoefweg 5 | 5247 NM Rosmalen / Den Bosch |Lizet: 06 22 52 72 27 |Evy: 06 38 49 30 52