Nieuws

 • Vacature

  Vacature:
  Kinderdagverblijf Het Vrolijke Koetje biedt kinderopvang op de echte boerderij waar kinderen genieten van rust, ruimte, natuur en dieren.
  Momenteel hebben wij een vacature voor een pedagogisch medewerker voor 18-27 uren.
  Wij zoeken op korte termijn iemand die:

  - uitzonderlijk goed is in de dingen die hij/zij doet en niet van
  middelmatigheid houdt;
  - flexibel is;
  - een opleiding op minimaal MBO-3/4 niveau heeft;
  - een krachtige persoonlijkheid heeft;
  - samen met collega's van KDV Het Vrolijke Koetje een succes wil maken;
  - volgens onze pedagogische visie wil werken en bereid is om
  zich daarin te ontwikkelen;
  - graag buiten is.
  Wij bieden een prettige informele werksfeer met een goed salaris en arbeidsvoorwaarden.
  Stuur je sollicitatiebrief met cv naar info@kinderopvanghetvrolijkekoetje.nl t.a.v. Lizet van Asseldonk

  Lees meer
 • Start BSO augustus 2019

  Na schooltijd heerlijk naar de boerderij. Even iemand anders zijn dan "het schoolkind"en genieten van de ruimte natuur, dieren en rust van het platteland bij  BSO Het Vrolijkke KOetje. Welk kind wil dat nu niet!
  Natuur is een rijke en door kinderen gewaardeerde speelleeromgeving die de kinderlijke ontwikkeling ondersteunt. Natuur is betekenisvol voor de onwikkeling van knderen verdient daarom een plek in de kinderlevens. En waar kun je de natuur iet prachtiger beleven dan op een echte boerderij.

  Lees meer

Facebook

 • Volg ons op Social Media:

Dagindeling

Tussen 7.30 u en 9.00 u kunnen de kinderen ’s morgens worden gebracht. De pedagogisch medewerker die deze dag bij uw kind op de groep is zal u en uw kind verwelkomen en zij zal dan vernemen hoe het met uw kind gaat. Daarna is er gelegenheid voor vrij spel in de diverse speelhoekjes of aan tafel (bijv. een puzzel maken). Er kunnen ook activiteiten gedaan worden zoals knutselen of voorlezen.

Om 9.00 u krijgen de kinderen vers fruit en wat te drinken. Van tevoren worden er liedjes gezongen of kringspelletjes gedaan. Na de verschoonronde kan iedereen buiten gaan spelen.
Indien het geen mooi weer is kunnen de kinderen overdekt buiten spelen in de koeienstal onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers. Er kan ook gekozen worden voor een activiteit binnen.

Om 11.30 u gaan we aan tafel om een broodmaaltijd te eten.

Rond 12.30 u gaan de kinderen die ’s middags nog slapen naar bed.

Kinderen die opblijven kunnen tijdens de slaaptijd van de anderen kiezen wat ze doen: in kleinere groepjes activiteiten doen met een leidster, vrij binnen spelen of lekker even op de bank zitten met een boekje of knuffelbeest.

Als alle kinderen rond 15.00 u weer wakker zijn  wordt er weer aan tafel een tussendoortje gegeten en wat gedronken.

Daarna wordt er weer buiten gespeeld of worden er andere activiteiten samen met de pedagogisch medewerkers gedaan.

Vanaf 16.30 u kunnen de kinderen opgehaald worden.  De pedagogisch medewerker zal u vertellen hoe de dag is verlopen en eventuele bijzonderheden vertellen.

De baby's hebben een minder vaste dagindeling. Hier wordt voornamelijk gewerkt vanuit de individuele slaap-drink-eet, en speelritmes van de aanwezige baby’s.
Bij kinderopvang Het Vrolijke Koetje besteden we speciale aandacht aan de kleintjes onder ons. Door onze kleinschaligheid is het mogelijk om veel aandacht te besteden aan de baby's. Op de commode spelen tijdens het verschonen, lekker snoezelen in een aparte hoek of rustig het flesje leegdrinken op de bank. In de buggy kan een baby mee naar buiten om naar de dieren te kijken of om de moestuin of bloementuin een bezoek te brengen.  Zo worden ze al jong betrokken bij het buitenleven op onze boerderij.

Het Vrolijke Koetje | Empelsehoefweg 5 | 5247 NM Rosmalen / Den Bosch |Tel: 073-6412120 |Tel 2: 073-6443728|Mobiel: 06-22527227