Nieuws

 • Plaatsen beschikbaar

  Wegens verhuizingen zijn er plaatsen beschikbaar op verschillende dagen bij de dagopvang en alle dagen bij het peuterarrangement.
   

  Lees meer
 • Plaatsen beschikbaar dagopvang,BSO en ...

  Er zijn weer plaatsen beschikbaar bij de dagopvang, BSO en peuterarrangement.
  Peuterarrangement: alle dagen
  Ook bij de BSO hebben we plaatsen beschikbaar.  Neem direct contact op met Lizet 06-22527227 of stuur een e-mail.

  Lees meer

Facebook

 • Volg ons op Social Media:

Kinderopvang op de moderne echte boerderij

Kinderopvang Het Vrolijke Koetje is een professioneel kinderdagverblijf op een echte moderne boerderij met melkkoeien. De kinderen maken kennis met een agrarisch bedrijf van deze tijd. De melkkoeien worden door melkrobots gemolken. Het ligt midden in de polder tussen de groene weilanden met grazende koeien en wuivende maïsvelden. Wij zijn daarom uniek in de regio. Wij zijn gelegen op slechts een paar minuten rijden van woonwijk De Groote Wielen, de dorpen Empel, Rosmalen, Kruisstraat, Maren Kesel en de stad Den Bosch.

Wij bieden kleinschalige kinderopvang op de echte boerderij volgens de formule van de VAK (Verenigde Agrarische Kinderopvang). Dit betekent dat we kwalitatief hoogwaardige kinderopvang aanbieden midden in een natuurlijke landelijke omgeving. Kinderen krijgen hier alle ruimte om in hun eigen tempo te ontwikkelen, te leren en te groeien. De kleinschalige opzet, met persoonlijke aandacht voor elk kind en goed opgeleid personeel draagt zorg voor onze professionele dienstverlening. Onze professionele leidsters creëren een warme en geborgen plek, waar het kind zich gewenst en thuis voelt in een huiselijke sfeer. De kinderen kunnen genieten van rust, ruimte, natuur en dieren. Een omgeving met juist zoveel mogelijkheden om van alles te beleven wat U in de bebouwde kom niet of nauwelijks tegenkomt. De rust van het platteland zorgt voor een prikkelarme omgeving waardoor de behoeften van uw kind goed aan bod kunnen komen. Het vanzelfsprekende contact met de natuurlijke elementen als zon, wind en regen en het ervaren van de seizoenen biedt de kinderen een natuurlijk en afwisselend speel- en leefritme.  Onze vorm van opvang biedt gelegenheid om gebruik te maken van de ruimte en de vrijheid die het platteland biedt en aan te sluiten bij de (seizoen-)activiteiten op de boerderij.

 

Speel-en ontdekplezier op de boerderij. Laat uw kind de echte natuur beleven en kies voor ruimte en rust op het platteland

Het kinderdagverblijf is volledig afgestemd op kinderen van 0 tot 4 jaar. We bieden momenteel opvang aan 3 verticale groepen. Er zijn binnen moderne royale ruimtes met nieuw meubilair waar uw kind de mogelijkheid heeft om zich breed te ontwikkelen. Maar liefst 4,5 m per kind! Want natuurlijk spelen wij ook binnen. Door middel van lange grote ramen kan uw kind genieten van de groene polder en het boerenerf. Om het kinderdagverblijf is een groot natuurlijk speelterrein aangelegd waar uw kind naar hartenlust kan spelen. Op dit veilig omheinde speelterrein staat ook een hok met konijnen. Vanuit dit speelterrein hebben de kinderen direct zicht op de koeien in de stal. In de aangrenzende dierenweide leven de kalfjes, geiten, schapen, konijnen en kippen. Samen met de pedagogisch medewerkers kunnen de kinderen dagelijks de dieren verzorgen en eten geven. Verder is er een moestuin waar de kinderen fruit en groente kunnen kweken. Ook een bloemenpluktuin is ingericht. Onder begeleiding gaan de kinderen vaak op bezoek bij de koeien in de stal.

De buitenruimte is  gecertificeerd en voldoet aan de vervaardigingsvoorschirften genoemd in het Warenwetbesluit attractie-en speeltoestellen (met als leidraad de normatieve documenten NEN-EN 1176:2008).

Wij werken aan de hand van thema’s. Ook laten wij de feestdagen en speciale dagen, zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen niet voorbijgaan.Tijdens het thema werken wij aan verschillende ontwikkelingsgebieden zoals: taal-,spel-,sociale, motorische en cognitieve ontwikkeling. Binnen de thema's werken wij leeftijdgericht. We beschikken over voldoende ruimte om de activiteiten leeftijdgerelateerd aan te bieden. Voor drie jarigen zijn er activiteiten die hen voorbereiden op de basisschool.

Ieder kind krijgt bij ons een mentor. Om de ontwikkeling van het kind te kunnen volgen, moet de mentor het kind echt kennen. Daarom is de mentor direct betrokken bij de opvang en ontwikkeling van het kind. De mentor is één van de pedagogisch medewerkers van de groep waarin het kind geplaatst is. De ouders worden op de hoogte gebracht wie de mentor van hun kind is. Eventueel vervult de mentor ook een rol in het contact met andere professionals (met toestemming van de ouders).
 
Wij observeren en registreren de ontwikkelingen van uw kind in KIJK! Eén keer per jaar bespreken wij uitgebreid de ontwikkeling van uw kind. Indien wij achterstanden of bijzonderheden signaleren in de ontwikkeling van uw kind brengen wij u tijdig op de hoogte.

Opbrengst gericht werken is een belangrijk item binnen onze kinderopvang. De combinatie van ontwikkelingsgericht werken en de inzet van een mentor maakt dat belangrijke ontwikkelingsstappen en mogelijke achterstanden worden gevolgd en indien nodig tijdig worden gesignaleerd. We kijken wat het kind nodig heeft en stemmen daar onze activiteiten op af.

Wij werken volgens de wet IKK. Deze wet heeft als doel het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid van de kinderopvang. Deze wet is 1 januari 2018 ingegaan.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze vorm van agrarische kinderopvang of wilt u een keertje komen kijken. Bel of mail ons gerust. U bent welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 

Een zee aan groene ruimte met koeien, schapen en hazen in de wei. Niets is mooier dan op dit kinderdagverblijf kind te mogen zijn!

Meer informatie!

Lizet van Asseldonk
T: 073-6412120
M: 06-22527227
Neem contact op

Het Vrolijke Koetje | Empelsehoefweg 5 | 5247 NM Rosmalen / Den Bosch |Lizet: 06 22 52 72 27 |Evy: 06 38 49 30 52